28 september uitgeroepen tot Dag van de Chemische Logistiek

De chemische industrie vormt één van de belangrijkste sectoren van onze economie. Jaarlijks zorgt zij voor zo’n 20% van de gehele Nederlandse export. Reden genoeg voor de branchevereniging voor de chemische logistiek VNCW om een speciale dag voor deze branche uit te roepen.

De chemiesector produceert en bewerkt grondstoffen en producten door middel van chemische veranderingen aan deze stoffen. Zonder chemie kunnen wij ons niet voeden, hebben we geen medicijnen, geen kleding en geen mobiele telefoons om maar een paar voorbeelden te noemen. De chemische industrie vormt dan ook één van de belangrijkste sectoren van onze economie. Daarnaast speelt de sector een belangrijke rol in de innovatie en verduurzaming binnen ons land.

Op 28 september 2022 zal de eerste Dag van de Chemische Logistiek plaatsvinden. Op de Dag wordt onder meer de award voor ‘Gevaarlijke stoffen medewerker 2022’ uitgereikt tijdens de Chemiebeurs in Dordrecht. Branchevereniging VNCW roept alle bedrijven die gevaarlijke stoffen vervoeren en/of opslaan op om hun medewerkers te nomineren voor de award.

Klik hier voor meer informatie over de Dag van de Chemische Logistiek.

Locatie
Van Der Valk hotel
Dordrecht