Home » Expert Netwerken » Monitoring and Learning

Monitoring and Learning

Meten is weten, en leren is de basis van verbeteren in veiligheid. Verwachtingen zijn:

  • Leidinggevenden rapporteren veiligheidsparameters doe relevant, consistent, transparant, nauwkeurig en volledig zijn. De veiligheidsprestaties worden uitgedrukt aan de hand van ‘leading’ and ‘lagging’ indicatoren.
  • Leidinggevenden zorgen voor procedures voor het rapporteren van alle veiligheidsincidenten, inclusief ‘near miss’ incidenten. Onderzoek aan een incident gebeurt zo snel als praktisch mogelijk is. De actuele of mogelijke gevolgen van het incident bepalen de diepte van dat onderzoek.
  • Leren van incidenten vindt plaats door het delen van informatie over de oorzaken van het incident en het uitvoeren van verbeteracties om herhaling te voorkomen.

Expert Netwerken

Leren van Incidenten

Risicobeheer Leidinggevenden zorgen voor procedures voor het rapporteren van alle veiligheidsincidenten, inclusief ‘near miss’ incidenten. Onderzoek aan een incident gebeurt zo snel als praktisch mogelijk is. De actuele of mogelijke gevolgen van het incident bepalen de diepte van dat onderzoek.

Leren van incidenten vindt plaats door het delen van informatie over de oorzaken van het incident en het uitvoeren van verbeteracties om herhaling te voorkomen.

Projecten Handreiking beter leren van incidenten in de (petro)chemische industrie [afgesloten]
Pilots Volgt
Contact Contact
Kennisbank Kijk hier voor voorbeelden van veiligheidsincidenten,  lees hier hoe u de handleiding “Leren van Incidenten” toe kan passen.

Meten van Veiligheidsprestaties

Risicobeheer Leidinggevenden rapporteren veiligheidsparameters doe relevant, consistent, transparant, nauwkeurig en volledig zijn.

De veiligheidsprestaties worden uitgedrukt aan de hand van ‘leading’ and ‘lagging’ indicatoren.

Projecten Programma Veiligheid Voorop: Beter Meten, Beter Weten, Samen Veiliger [Safety Deal aanvraag 2021]
Pilots Seveso Top Leadership, deel 1
Contact Contact
Kennisbank Kijk hier voor  informatie over indicatoren over veiligheidsprestaties en lees hier meer over benchmarking van veiligheidsprestaties.

Expert Netwerken

Heeft u vragen over bepaalde veiligheidsconcepten of zoekt u informatie die u (nog) niet in de Kennisbank of Technology Catalogue hebt kunnen vinden?

Laat het ons weten, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.