Kun je kort iets over jezelf vertellen?

Ik ben Roel Jolling, 34 jaar en sinds 2010 werkzaam bij Polyscope.
Master industriële wetenschappen Chemie als achtergrond en diverse rollen vervuld bij Polyscope (process engineer, projecten, operations manager, reliability & maintenance manager ad interim, TA manager). Sinds 2018 eindverantwoordelijk in de rol van plant manager.

Waarom heb je voor Polyscope een process safety Quickscan aangevraagd bij SDN?
Als Polyscope hard gegroeid maar nog veel meer ambitie. We zijn niet tevreden met de resultaten van gisteren en vandaag en leggen de lat graag hoger. Om de safety performance nog beter te maken zijn we terechtgekomen bij SDN voor een PS audit. Het leek vooral interessant omdat er geen belangen of consequenties aan vasthangen en omdat er een zeer ervaren persoon mee zou komen om te auditeren.

Vooral ook interessant omdat vele collega’s bevraagd zouden worden en dat het vooral vanuit de praktijk benaderd zou worden.

Ik verwachtte misschien 2 dingen:

-Nieuwe inzichten of het blootleggen van blinde vlekken
-Bevestiging (of ontkrachting) van een aantal eigen bevindingen (uit o.a. een self assessment)

Het verloop was top, veel energie en openheid. Echter is de tijd wel beperkt om heel erg diep te gaan en zoals in iedere audit is het resultaat afhankelijk van de hoeveelheid informatie die vrijgegeven wordt.

Voordelen: op een laagdrempelige manier wordt een eerlijke terugkoppeling gegeven op alle lagen. Een aantal zaken die niet of onvoldoende op orde zijn, worden pijnlijk zichtbaar.
Het is ook een bevestiging dat een aantal zelf onderkende verbeterpunten terecht zijn.
Zeker een aanrader voor andere bedrijven! Het is een soort kosteloos verbeterplan.

Wilt u meer weten over de Process Safety Quickscan? Laat het ons weten via de mail!

Publicatiedatum:
19 september 2022