De SAQ 2.0 en SAQ Light zijn gereed voor gebruik en kunnen zonder kosten worden gedownload via de VeiligheidVoorop website. Ook is er een gebruikshandleiding en een kort instructiefilmpje gemaakt om de toepassing te vergemakkelijken.

De SAQ 2.0 is een verbeterde versie van de in 2015 ontwikkelde SAQ (Self Assessment Questionnaire) en bestaat uit een serie vragen over hardware (installaties), software (systemen) en mindware (cultuur en gedrag).

Met behulp van de SAQ 2.0 geeft u een oordeel over genoemde onderwerpen en kunt u een actieplan voor verdere verbetering opstellen.
De SAQ Light is het kleine broertje of zusje van de SAQ 2.0. Hiermee kunt u met het beantwoorden van een beperkt aantal vragen al een goede eerste indruk verkrijgen van het veiligheidsniveau in uw bedrijf en bent u in staat een verbeterplan op te stellen. U kunt dan een onderwerp naar keuze verder uitdiepen met behulp van de SAQ 2.0. De SAQ Light versie is met name bedoeld voor beginnende Brzo bedrijven, MKB die met gevaarlijke stoffen werken en zogenaamde ARIE bedrijven.

SDN ontwikkelt in samenwerking met Veiligheid Voorop een e-learning voor toepassing van de SAQ Light. U vindt hier de testversie.

Klik op de QR code om te gaan naar

e-learning SAQ Light

of scan met uw mobiele telefoon.

Publicatiedatum:
21 oktober 2021