Webinar – SAQ Light 19 april 2022

Samenvatting

De SAQ 2.0 is een verbeterde versie van de in 2015 ontwikkelde SAQ (Self Assessment Questionnaire) en bestaat uit een serie vragen over hardware (installaties), software (systemen) en mindware (cultuur en gedrag). Met behulp van de SAQ 2.0 geeft u een oordeel over genoemde onderwerpen en kunt u een actieplan voor verdere verbetering opstellen.

De SAQ Light is het kleine broertje of zusje van de SAQ 2.0. Met de SAQ Light is het mogelijk om in relatief korte tijd en aan de hand van een beperkt aantal vragen een redelijk beeld te krijgen van het veiligheidsniveau en de beheersmaatregelen in het bedrijf. Naar keuze kunt u een onderwerp verder uitdiepen met behulp van de SAQ 2.0. De SAQ Light versie is met name bedoeld voor beginnende Brzo bedrijven, MKB die met gevaarlijke stoffen werken en zogenaamde ARIE bedrijven.

Op 8 februari 2022 was de eerste introductie sessie van de SAQ Light in de vorm van een webinar. De uitgebreidere workshop volgde op 19 april 2022 georganiseerd door SDN samen met Veiligheid Voorop en Royal HaskoningDHV.

In de workshop van 19 april kwam naar voren dat wellicht een volgende stap is om een gebruikersgroep te vormen waarbij partijen ervaringen kunnen delen over de toepassing van de SAQ Light. Verder is Safety Delta Nederland intussen begonnen om kenniscollecties samen te stellen, waaronder Intern | Extern Toezicht. Bevindingen van de SAQ Light zouden gebruikt kunnen worden bij het samenstellen van kenniscollecties.

U kunt hiernaast de presentatie downloaden die op dit webinar is gedeeld.

Presentatie

Webinar datum:
19 april 2022

Formaat:
PDF

Organisatie:
Safety Delta Nederland | Veiligheid Voorop | Royal HaskoningDHV

Taal:
Nederlands