WCM: Best Practice voor Risk-Based CUI management

[Bron: WCM,  https://www.wcmvector.com/kennisproduct/best-practices-en-tools-voor-risk-based-cui-management ]

Samenvatting

Deze best practice behandelt de beheersing van corrosie onder isolatie (COI)  / Corrosion Under Isolation (CUI) door middel van een risico-gebaseerde aanpak op basis van asset management principes. Het richt zich op in gebruik zijnde geïsoleerde leidingen en procesapparatuur van C-staal en van Roestvast staal, al dan niet gecoat of voorzien van een verduurzamingslaag als Thermally Sprayed Aluminium (TSA), al dan niet geclassificeerd als drukhouder.

De invloed van ontwerpkeuzes, programma’s voor kwaliteitsbeheersing en gebruiksomstandigheden komt tot uiting in het aanwezige, te beheersen risico. Dit risico kan voor ieder bedrijf verschillend zijn. Uit de best practices is te herleiden wat voor een bedrijf optimale beheerskeuze zijn. De best practice is géén ontwerp instructie.

De best practice wordt ondersteund met hulpmiddelen voor communicatie, toepassing en evaluatie. Deze staan in vier bijlagen, die ook gebruikt kunnen worden om een beheersmatige aanpak voor corrosie onder isolatie uit te rollen:

  1. Tool BP CUI Management prioritering – een hulpmiddel om risk-based CUI te managen
  2. Tool BP CUI Management – een tool om de gevolgde aanpak te herleiden en te evalueren
  3. Lifecycle costing CUI Management – een tool om beslissingsondersteuning te bieden op basis van life cycle analyse kosten
  4. Tool geschiktheid van NDO technieken.
Download Best Practice
Download Tool CUI Management Prioritering
Download Tool CUI Management
Download Tool Lifecycle Costing
Download Tool geschiktheid van NDO technieken

Publicatiedatum:

14 oktober 2019

Formaat:

PDF + 4 bijlagen in EXCEL

Aantal pagina's:

18

Taal:

Nederlands

naar Kenniscollectie Corrosie onder Isolatie