Home » Innovatiecentrum

Safety Delta Nederland – Innovatiecentrum

Vinden, verbinden, vernieuwen in veiligheid

0
Onderzoeksvragen
0
Innovatie projecten

Welkom bij het Innovatiecentrum van Safety Delta Nederland!

Het SDN Innovatiecentrum verbindt bedrijven, wetenschap en overheid om innovaties te versnellen en kennis te creëren die de veiligheid en concurrentiekracht van de chemische industrie duurzaam versterken.

Het Innovatiecentrum maakt inzichtelijk welke ontwikkelingen in Nederland gaande zijn, brengt onderzoeks- en innovatiebehoeften en partners bij elkaar. Het centrum zal nieuwe onderzoeksprogramma’s initiëren en coördineren, bestaande en nieuwe veiligheidsconcepten verbeteren en ontwikkelen, en helpen om hiervoor financieringsbronnen te vinden.

De focus ligt op innovatie rond een aantal speerpunten die aansluiten op trends en ontwikkelingen in de markt, zoals:

  • ‘mindware’ – bijvoorbeeld psychologische veiligheid, cultuur, leiderschap en leren

  • ‘software’ – bijvoorbeeld veiligheidsmanagementsystemen, Leren van Incidenten of nieuwe modellen/methoden; en

  • ‘hardware’ – bijvoorbeeld Asset Integrity en de ontwikkeling van nieuwe technische veiligheidsproducten.

Daarbij worden inhoudelijk verbindingen gelegd met de grote uitdagingen, ontwikkelingen en transities in deze tijd, zoals de energietransitie, klimaat, maatschappelijk verdienvermogen en ontwikkeling van sleuteltechnologieën, en wordt gezocht naar maatschappelijke meerwaarde. Samen met onze stakeholders wordt op dit moment een werkplan opgesteld.

Innovatiecentrum

Wilt u meer weten over het SDN Innovatiecentrum of ziet u kansen voor een innovatieve samenwerking? Contacteer ons via info@safetydelta.nl of vul het contactformulier in!