Home » Themas » Veiligheidscultuur en leiderschap

Safety Delta Nederland – Thema 2:

Veiligheidscultuur en leiderschap

Vinden, verbinden, vernieuwen in veiligheid

Veiligheidscultuur en bijbehorend leiderschap zijn sterk bepalend voor de veiligheidsprestaties. Om het risico op een lage veiligheidscultuur te beheersen zijn verwachtingen:

  • Leiders bouwen en onderhouden een veiligheidscultuur die inzet stimuleert van al het personeel om ongevallen te voorkomen en de omgeving te beschermen.
  • Leiders kennen de veiligheidsrisico’s die samengaan met de bedrijfsactiviteiten. Ze tonen zichtbaar en voelbaar leiderschap in het nemen van verbeteracties. Ze motiveren, coachen en ontwikkelen het personeel in het effectief beheersen van veiligheidsrisico’s. Ze zijn samen met het personeel aansprakelijk voor het veilig uitvoeren van werk.
  • Leidinggevenden verstrekken informatie en instructie, geven mogelijkheden tot training en leveren toezicht. Ze borgen zo dat mensen de vakkennis hebben om hun werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren.
  • Leiders werken samen met andere partijen in de keten om gezamenlijk de veiligheidsambities te bepalen en te leveren.
  • Leiders gaan met omwonenden op een effectieve manier het gesprek aan over het omgevingsrisico dat samenhangt met de bedrijfsactiviteiten.

Kennis collecties

Veiligheidscultuur

Veiligheidsbeleving

Veiligheidskunde

Stel uw vragen over veiligheidsvraagstukken of -oplossingen

Heeft u vragen over bepaalde veiligheidsconcepten of zoekt u informatie die u (nog) niet in deze kenniscollectie hebt kunnen vinden? Laat het ons weten, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Stel een vraag